Autor: Piret Jesse • 16. november 2023

Advokaat: äriseadustiku äärmiselt ebaõnnestunud muudatus tuleb kiiresti ümber teha

Uus seadusemuudatus paneb osaluste ostjad-müüjad juhatuse lõa otsa, kirjutab advokaadibüroo Sorainen partner Piret Jesse.
Esmapilgul suurepärasena tunduv äriseadustiku muudatus osutub lähemal vaatlusel äärmiselt ebaõnnestunud regulatsiooniks, mis avaldab ärikeskkonnale selgelt halba mõju, leiab advokaadibüroo Sorainen partner Piret Jesse
Foto: Kaupo Kikkas

Septembri algul jõustus äriseadustiku muudatus, millega antakse enamiku osaühingute puhul osanike nimekirja pidamise kohustus üle juhatuse asemel äriregistrile. Muudatusega omandasid äriregistri poolt peetava osanike nimekirja andmed analoogse tähenduse registrikaardi andmetega, st nende andmete õigsusele saab tugineda ning tekib osade heauskse omandamise võimalus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700