Autor: Uljana Feldman • 21. november 2022

Mida teha, kui ettevõtte netovara ei vasta nõuetele?

Enamik 2021. aasta majandusaasta aruandeid on esitatud ja äriregister kontrollib nüüd, kas ettevõtete omakapital vastab seadusest tuleneva minimaalse netovara nõudele. Mida see ettevõtete jaoks tähendab?
Uljana Feldman, Grant Thornton Baltic OÜ juhtiv õigusnõustaja
Foto: Egert Kamenik

Ettevõtte netovara ei vasta seaduses sätestatud nõuetele, kui see on vähem kui pool osa/aktsiakapitalist või vähem kui äriseadustikus nimetatud osa/aktsiakapitali minimaalne suurus. See tähendab, et osaühingul peab netovara olema vähemalt 2500 eurot ja aktsiaseltsil 25 000 eurot.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700