Autorid: Sigrid Kõiv, Anete Hela Pulk • 19. august 2021

Äriregistri järelevalves valitseb korralagedus

Ettevõtjate ja ekspertide hinnangul on äriregister aegunud ja ebamugav ning vajab suuremaid muutusi. Justiitsministeerium tunnistab, et registri järelevalves valitseb korralagedus.
Ettevõtja Indrek Kasela. Foto: Liis Treimann
Foto: Liis Treimann

Näiteks ei tööta seal kõik funktsioonid, kasutajamugavusele ei ole mõeldud ning kui aruanne jääb esitamata, siis on kontroll selle järele nõrk. Rahandusministeeriumi raporti andmetel ei esita majandusaastaaruannet mitte kunagi neljandik ettevõtetest. Samuti peab ettevõtjate sõnul dokumente esitamata peale äriregistri ka teistesse registritesse, mis tekitab liigset koormust ettevõtjatele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700