Autor: Rainer Olt • 1. juuli 2024

Digieuro toob lisavõimaluse elektroonilisteks makseteks. “Digieuro ei tõrju sularaha välja”

Ettevalmistamisel olev digieuro pakub suuremat privaatsust võrreldes kaardimaksetega ja suurendab raharingluse kriisikindlust, kinnitab Eesti Panga makse- ja arveldussüsteemide osakonna juhataja Rainer Olt.
Eesti Panga makse- ja arveldussüsteemide osakonna juhataja Rainer Olt
Foto: Eesti Pank

Euroopa Keskpank teeb ettevalmistusi euro digitaalse vormi käibele toomiseks. See käiks ühte jalga meie maksekäitumise muutumisega – juba 70% eestimaalastest teeb poes kohapeal oma ostud kas kaardi või nutiseadmega.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700