Autor: Raamatupidaja.ee • 25. juuni 2024

Lugeja küsib, asjatundja vastab: põhivara käibemaksu arvestus

Kuidas toimida, kui programm arvestas käibemaksu 20%, mitte 22% ning sisendkäibemaksu on tagasi küsitud märksa vähem?
Foto: Freepik

Märtsis soetatud põhivara saadi kätte samal kuul. Käibemaks küsiti tagasi märtsikuu deklaratsiooniga ja põhivara eest maksti mitmes jaos. Viimast osa makstes avastasin, et programm oli arvestanud käibemaksu 20%, aga pidi olema 22%. Selle tulemusena on sisendkäibemaksu tagasi küsitud märkimisväärselt vähem.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700