Autor: Margus Tammeraja, juhatuse esimees, Eesti Raamatupidajate Kogu • 12. juuni 2024

Margus Tammeraja: ettevõtjad on vabanemas sadade aruannete kurnavast ikkest

Ettevõtetel on kukil riiklik sund täita arutut hulka aruandevorme – üle 400, sh 60 000 andmevälja ka korduvad sageli. Tunneli lõpus on aga paistmas valgus – andmepõhine aruandlus, kus ettevõte saadab andmed otse riigile masinloetaval kujul, päästes ettevõtja kurnavast lisatööst.
Eesti Raamatupidajate Kogu juhatuse esimehe Margus Tammeraja sõnul läheb andmepõhine aruandlus lendu, kui riik ja erasektor teevad koostööd
Foto: Meeli Küttim

Aruannete koostamise eest vastutab ettevõtja, kellelt võib andmeid küsida koguni 31 riigiasutust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700