Autor: Paavo Siimann • 9. märts 2022

Reaalajamajandus toob majandusarvestusse pöörde

Margus Tammeraja, Sirli Heinsoo ja Paavo Siimann.
Foto: Andres Laanem
Aruanded, arved, kviitungid ja veoselehed võiksid kõik olla elektroonilised ja liikuda reaalajas. See annaks tohutu ajavõidu ja muudaks ettevõtte majandusarvestuse efektiivsemaks. Ettevõtjad saaksid andmete põhjal langetada kiireid otsuseid.

Riik loob praegu vajalike eeldusi, et andmevahetus riigi, ettevõtete ja kodanike vahel oleks standardiseeritud ja ühtne. Kuna reaalajamajandus nõuab investeeringuid, plaanib riik ettevõtjatele ka toetusmeetmed. Kui andmevahetus ja aruandlus muutub automaatseks, kas raamatupidajad kaotavad siis varsti oma töö?

Saates „Finantsuudised fookuses“ vestlevad Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi reaalajamajanduse valdkonna juht Sirli Heinsoo ja Raamatupidajate kogu juhatuse esimees Margus Tammeraja. Saadet juhib Paavo Siimann.

Kuula saadet siit:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700