Autor: Kristjan Pruul • 3. juuni 2024

Maksuamet tahab hakata kõigi pangakontode andmeid sõeluma

Rahandusministri lubadus 40 miljoni euro ulatuses paremini makse koguda tähendab Eesti inimeste ja ettevõtete pangakontode info privaatsususe kadu.
Rahandusminister Mart Võrklaev
Foto: Andras Kralla

Riigi eelarvestrateegiasse raiutud lubadus Maksu- ja tolliameti (MTA) tööd efektiivsemaks muuta on saamas konkreetsemat kuju. MTAs ja rahandusministeeriumis tiirleb plaan, millega saaks riik pilgu peale kõigile Eesti kommertspankade klientide kontoseisule. Pankades tekitab see plaan kergemat laadi õudust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700