Autor: Sorainen Eesti partner ja vandeadvokaat Kaido Künnapas ning jurist Karl Oskar Pungas • 9. mai 2024

Vandeadvokaadi soovitused, kuidas kaitsta ennast maksumenetluses

OÜ-tamine toob maksuriski nii OÜ-tajale endale kui ka tema klientidele. On paslik meelde tuletada mõned põhimõtted, mida maksumenetluses või sellele eelnevas maksuhalduri konsultatsioonis järgida.
Sorainen Eesti partner ja vandeadvokaat Kaido Künnapas
Foto: Liis Treimann

Kui OÜ-taja maksab endale palka või juhatuse liikme tasu vaid minimaalses ulatuses ja võtab oma ettevõttest välja peaaegu ainult dividendi, võib postkasti jõuda maksuameti soovitus järele mõelda ning sotsiaalmaksuga maksustatavat tasu tõsta. See ei ole aga ainus maksurisk, mis OÜ-tamisega kaasneb.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700