Autor: Toomas Plaado • 19. aprill 2024

Toomas Plaado: Eesti äriühingud on välisriikide kuritegevuse mängulava

Piiriülene rahapesu ja terrorismi rahastamise risk on üks neist, millega Eesti peab arvestama. Avatud kontode või rahakottide meetod on enim levinud viis kuritegeliku tulu liigutamisel läbi Eesti ettevõtete.
Rahapesu Andmebüroo asejuht<strong > </strong>Toomas Plaado
Foto: Jake Ferra

Rahapesu Andmebüroo uuringud näitavad, et enam kui viiendik Eesti ettevõtetest on seotud välisriikide isikutega. Äriühingute teenuse pakkujad osutavad olulisele osale nendest asutamise, kontaktisiku, tegeliku kasusaaja, osaniku, juhatuse liikme vm teenuseid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700