Autor: Kätlin Anni, kliiniline psühholoog, TÜ psühholoogia instituudi nooremteadur • 1. märts 2024

Tüüpiline ettekujutus pedantsest ja igavast raamatupidajast on muutumas

Uuringud näitavad, et klassikalise raamatupidaja stereotüüp on olnud aegade jooksul üsna püsiv, kuid tänapäevases töökultuuris on kasulik, et klassikalise raamatupidaja stereotüüp muutuks ja raamatupidamise juurde leiaksid tee erinevat tüüpi inimesed.
Foto: Pexels

Arvamine, et küllap inimesed valivad ameteid osaliselt oma isiksuseomaduste põhjal, ei ole ilmselt väga võõras mõte ka neile, kes uuringutega ei tegele. Ametite stereotüüpsed iseloomustused on ühiskonnas üsna juurdunud, eriti raamatupidajate osas. Aga vaatame, kas need peavad paika ka tegelikke andmeid analüüsides.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700