Autor: Dmitri Fefilov • 27. veebruar 2024

Arvamus: OÜ-tamisega ei pea võitlema üksnes repressiivsete meetmetega

Milline tee ja meetodid valitakse seekord OÜ-de kuritarvitamise vastu võitlemiseks, on veel teadmata. On selge, et kõik armastavad präänikuid ning otsivad viise, kuidas piitsast kõrvale hiilida.
Delovõje Vedomosti börsitoimetaja Dmitri Fefilov
Foto: Andres Haabu

Rahandusministeerium andis teada, et plaanis on lüüa OÜ juriidilise vormi kasutamise süsteemis kord majja. Tõsi, plaan pole uus, kuid kas lähenemine seekord muutub? OÜ ehk osaühingu vormil on ilmselgeid eeliseid, mida mõni ettevõtja on vahel valmis ka kuritarvitama. Muu hulgas siis, kui töötasude ja sellega seotud maksude asemel maksab ettevõte dividende, mis on maksustamise seisukohast palju tulusam. Selline lähenemine on olnud kasutusel aastakümneid ja kannab üldnimetust OÜ-tamine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700