Autor: Külli Reino, palgauudised.ee toimetaja • 5. veebruar 2024

Kohtulugu: tööandja nõudis raamatupidajalt kahju hüvitamist ja leppetrahvi

Tööandja leidis, et raamatupidaja ei ole täitnud oma töökohustusi vastavalt nõuetele ning on rikkunud ka ärisaladuse hoidmise kohustust.
Raamatupidaja.ee ja palgauudised.ee toimetaja-projektijuht Külli Reino
Foto: Liisi Matvere

Tööandja nõudis töölepingu alusel ärisaladuse leppetrahvi viie keskmise töötasu ulatuses, sest raamatupidaja proovis pärast töölepingu lõppemist tööandja klienti enda büroosse üle meelitada. Samuti esitas tööandja raamatupidajale nõude töökohustuste rikkumise eest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700