Autor: Marit Savi, advokaadibüroo TARK partner, vandeadvokaat • 8. jaanuar 2024

Kohtukaasus: dividendi väljamaksmise otsuse tühistamine

Artiklis selgitame, kas aktsiaselts võib keelduda dividendi väljamaksmisest, kui üldkoosolek on otsustanud maksta aktsionäridele dividendi.
Advokaadibüroo TARK partner, vandeadvokaat Marit Savi

Kohtuasja nr 2-21-1504 asjaolude kohaselt otsustasid aktsiaseltsi aktsionärid üldkoosolekul, et aktsionäridele makstakse dividendi (edaspidi dividendi maksmise otsus). Umbes poolteist aastat hiljem võttis aktsionäride üldkoosolek vastu uue otsuse (edaspidi tühistamise otsus), millega tühistas varasemalt vastuvõetud dividendide maksmise otsuse, kuna aktsiaseltsi majanduslik olukord halvenes pärast dividendi maksmise otsuse tegemist ootamatult.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700