Autor: Merilin Lehestik ja Maarika Heinsalu, BDO Eesti • 5. jaanuar 2024

Teise samba makse määra saab hakata muutma ja raamatupidaja peab seda kord aastas kontrollima

1. jaanuaril jõustusid muudatused kogumispensioni süsteemis. Mis ja kuidas muutus, selgitavad BDO spetsialistid.
Merilin Lehestik ja Maarika Heinsalu, BDO Eesti

Jaanuarist 2024 saavad kõik, kes teise sambaga on liitunud, soovi korral tõsta oma 2% kogumispensioni makse määra 4%-le või 6%-le. Näiteks võib see olla vajalik neile, kellel on mingil põhjusel teises sambas kogumine peatatud. Samuti annab see võimaluse kõrgemat pensionit koguda nendel, kes on vahepeal teisest sambast lahkunud ja otsustanud kümne aasta pärast uuesti liituda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700