Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 12. detsember 2023

Maksugurmaanidele | Hävitatud kauba sisendkäibemaksu ümberarvestus

Euroopa Kohus analüüsis, kas ja kuidas mõjutab põhivara sisendkäibemaksu ümberarvestust asjaolu, et ettevõte on põhivara maha kandnud ja hävitanud.
Maksuekspert Tõnis Elling selgitab Euroopa Kohtu kaasust hävitatud kauba sisendkäibemaksu ümberarvestuse kohta.
Foto: Andres Laanem

Euroopa Kohtule saadetud taotluses soovis liikmesriigi kohus teada, kas käibemaksudirektiivi artiklit 185 tuleb tõlgendada nii, et sellise kauba mahakandmine, mille kohta maksukohustuslane leidis, et see on muutunud tema tavapärase majandustegevuse käigus kasutuskõlbmatuks ja sellele järgnenud kauba tahtlik hävitamine kujutavad endast „mahaarvatava summa kindlaksmääramisel kasutatud tegurite muutumist“ selle artikli lõike 1 tähenduses?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700