Autor: Vello Vallaste, Vallaste ja Partnerid OÜ juhatuse esimees • 29. november 2023

Vello Vallaste: e-arvete idee on täiesti jabur, pealegi riivab see ettevõtlusvabadust

Valitsus on andnud signaali, et on plaanis teha e-arved kõikidele ettevõtetele kohustuslikuks, kuid Vallaste ja Partnerid OÜ juhatuse esimees Vello Vallaste on päris tõre öeldes, et ta ei kujuta ette, kuidas on võimalik taolist kohustust panna eraõiguslike isikute vahelistele tehingutele.
Vallaste ja Partnerid OÜ juhatuse esimees Vello Vallaste
Foto: Raul Mee

Majandus toimib isikutevaheliste tehingute kaudu vastavalt poolte vahelistele kokkulepetele. 20.02.2019 otsustas Riigikogu, et avalikule sektorile tohib esitada üksnes kindlatele kriteeriumitele vastavaid e-arveid. Kui ettevõtja ise ei oska masintöödeldavaid arveid esitada, peab ta kasutama operaatorteenust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700