Autor: Ott Aava • 22. november 2023

Eksperdid: kas ettevõtte ost laenuga on edaspidi maksustatav?

Maksuameti juhend nn debt-push-down'i tehingute maksukäsitluse kohta on tekitanud tõsiseid muremõtteid Eesti ärikogukonnas. Ehkki juhendi eesmärk lisada selgust niisuguste tehingute maksustamisse on kiiduväärt, tuleks tõsiselt kaaluda, kas valitud suund on mõistlik, kirjutavad Ott Aava ja Tõnu Kolts advokaadibüroost Cobalt.
Advokaadibüroo Cobalt tehnoloogiasektori M&A juht Ott Aava (vasakul) ning Cobalti maksunõustamisvaldkonna kaasjuht Tõnu Kolts
Foto: Erakogu

Nii Eestis kui teistes riikides omandatakse ettevõtteid laenuraha kaasates. Sageli hõlmab see kolme etappi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700