Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 15. november 2023

Maksugurmaanidele | Tõendite hilinenud esitamine käibemaksumenetluses

Euroopa Kohus analüüsis kaasust, kus äriühing esitas dokumendid pärast maksukontrolli, aga enne maksuotsuse tegemist. Kohalik maksuhaldur ei võtnud neid hilise esitamise pärast arvesse.
Maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Andres Laanem

Šveitsis asuv äriühing Nec1 tarnis kosmeetikatooteid Sloveenia laost Horvaatiasse. See tarne maksustati 0%-lise maksumääraga. Nec esitas küll maksuhaldurile arved ja lähetusteatiste koopiad, mis tõendasid, et kaup veeti Sloveeniast teise liikmesriiki, kuid jättis alguses maksuhaldurile esitamata saatelehed ja muud dokumendid, märkides, et tema käsutuses ei ole kõiki dokumente, kuid ta üritab need saada. Dokumendid esitati pärast maksukontrolli, aga enne maksuotsuse tegemist. Kohalik maksuhaldur väitis, et tõendid ühendusesisese käibe kohta esitati liiga hilja ega võtnud neid arvesse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700