Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 2. november 2023

Maksugurmaanidele | Ehitise esmane kasutuselevõtt käibemaksu tähenduses

Kui ehitis on juba kasutusele võetud, siis seda enam käibemaksuga ei maksustata, sest pole tekkinud lisandunud väärtust. Seega maksustamisel mängib olulist rolli see, kas tegemist on uue ehitisega või juba kasutuses olnud ehitisega.
Maksunõustaja Tõnis Elling analüüsib Poola äriühingu kaasust ehitise esmase kasutuselevõtu maksustamise kohta.
Foto: Meeli Küttim
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700