Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 23. oktoober 2023

Maksugurmaanidele | Impordiga seotud veoteenuse käibemaksustamine

Euroopa Kohus analüüsis veoteenuse nullprotsendilise maksumäära kohaldamist olukorras, kus liikmesriigi seadus nõudis spetsiaalset tõendit, et transport on arvatud ikka kauba enda maksustatava väärtuse hulka (välistades kõik muud tõendamise variandid).
Maksunõustaja Tõnis Elling kajastab impordiga seotud veoteenuse käibemaksustamise kaasust.
Foto: Eiko Kink

Käibemaksuseaduse (KMS) § 15 lg 4 p 10 sätestab, et kaubaveoteenus arvestatakse kauba impordi tolliväärtuse hulka, mille tõttu eraldi veoteenuse osutamine maksustatakse alati nullprotsendilise käibemaksumääraga.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700