Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 28. september 2023

Maksugurmaanidele | Piimakvootide ostu/müügi vahendus – kas ettevõtlus või mitte?

Piimakvootide vahendamisega tegelev amet väljastas ettevõtjale vahendusteenuse eest arve ilma käibemaksuta, mille viimane vaidlustas. Küsimus oli selles, kas tegemist on majandustegevusega ja kas amet tegutseb ametivõimuna või mitte.
Maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Andres Laanem

Saksamaa kohalik amet tegeles lehmapiima tarnekvootide ostu-müügi vahendusega ettevõtjate vahel. Ta kogus kokku erinevate tootjate taotlused, et välja selgitada isikud, kes soovisid tarnekvoote müüa, ja isikud, kes soovisid neid osta1.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700