Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 14. september 2023

Maksugurmaanidele | Renoveeritud korteri müügi maksustamine käibemaksuga

Maksuekspert Tõnis Elling selgitab Euroopa Kohtu hiljutist lahendit, kus analüüsiti, kas renoveeritud korter on maksuvaba käive või tuleb renoveeritud korterit maksustada ikkagi kui uusehitist, isegi kui liikmesriigi seadus ei sätesta renoveeritud korteri mõistet.
Maksunõustaja Tõnis Elling selgitab, et renoveeritud korteri müük maksustakse käibemaksuga isegi siis, kui riigisisene seadus ei täpsusta renoveerimise ulatust.
Foto: Raul Mee

Belgia äriühingud Promo 54 ja Immo 2020 sõlmisid koostöölepingu1, mille kohaselt Immo 2020 (kellele kuulus maatükk), millel asus endine haridusasutus (keskkool), tegi Promo 54-le ülesandeks teha järelevalvet selle kooli ümberehitamisel korteriteks ja kontoriteks ning see kinnisasi müüa. Immo 2020 loobus aktiga Promo 54 kasuks ka õigusest asja viljadele. Seega ühele kuulus maa koos majaga ja teine renoveeris.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700