Autor: Raamatupidaja.ee • 7. september 2023

Riigikontroll: riigi raamatupidamise aastaaruanne sai positiivse hinnangu, aga Siseministeerium takistas tööjõukulude auditeerimist

Kuigi Riigikontroll andis positiivse hinnangu riigi 2022. aasta raamatupidamise aastaaruandele, mis kõigis olulistes osades kajastab õigesti ja õiglaselt riigi finantsseisundit, polnud Riigikontrollil võimalik kontrollida Siseministeeriumi tööjõukulusid, sest viimane takistas nende auditeerimist.
Riigikontrolör Janar Holm nentis, et eriti viimasel ajal on olnud märgata avalikus infovoos mustrit, kus riigiasutustes püütakse üha sagedamini erinevatel ettekäänetel seada infole ligipääsupiiranguid.
Foto: Andras Kralla

Sellises olukorras ei saa Riigikontroll anda hinnangut Siseministeeriumi valitsemisala tööjõukulude summa õigsuse ja tööjõukulude eelarveraha kasutamise seaduslikkuse kohta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700