Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 23. august 2023

Maksugurmaanidele | Käibemaksumenetluse aegumine peatub kohtuliku kontrolli puhul alati

Tõnis Elling analüüsib Euroopa Kohtu lahendit käibemaksumenetluse aegumise peatumise teemal.
Maksunõustaja Tõnis Elling selgitab Ungari maksumaksja kohtukaasust.
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Kohus otsustas oma hiljutises lahendis, et käibemaksumenetluse aegumine peatub kohtuliku menetluse ajal piiramata ajaks juhul, kui liikmesriikide seadus seda ette näeb1. Kaasuse asjaolude järgi arvas Ungari maksumaksja Napfény-Toll Kft sisendkäibemaksu maha, millega kohalik maksuhaldur nõus ei olnud. Erinevad haldus- ja hiljem ka kohtumenetlused vältasid aastaid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700