Autor: Krista Teearu, Robby & Bobby OÜ partner, ÄP raamatupidamise teabevara peatoimetaja • 3. august 2023

Krista Teearu: tulu arvestamise erijuhtumid, mis ei ole ettevõtte tulu

Kolmandate osapoolte nimel kogutud summad, nagu käibemaks ja üürniku kommunaalkulude arved, ei ole ettevõtte tulu.
Raamatupidamise teabevara peatoimetaja, ettevõtja Krista Teearu annab ülevaate tulu arvestamise erijuhtumitest.
Foto: Andres Laanem

Kommunaalkulusid (ja sarnaseid kogutud kuluhüvitisi) on mõistlik kajastada läbi kasumiaruande, aga kulu ja kogutud tulu võiks kajastada samas kontode grupis, tavaliselt kulude grupis, mitte tulude seas. Selline lähenemine võimaldab koguda infot kommunaalkulude suuruse kohta ja näidata seda vajalikes aruannetes, samas aga mõju müügitulu suurusele ja kasumile puudub.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700