Autor: KPMG Baltics • 18. juuli 2023

Riigikohus | Nõudest loobumist võib käsitleda kui kingitust

Lahendis nr 3-20-326/32 selgitas riigikohus, et seotud isikutele antud laenunõuete mahakandmist võib ka käsitleda kui kingituse tegemist.
Foto: Liis Treimann

Maksuhaldur oli menetluse käigus tuvastanud, et ettevõte oli andnud seotud isikule laenu ning hiljem laenunõude maha kandnud. Samas ei olnud võimalik tõendada, et ettevõte oleks üritanud laenu tagasimaksmist nõuda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700