Autor: Alder Harkmann • 24. mai 2023

KASULIK: 63 küsimust-vastust pakendiaruande esitamise kohta!

Kas pakendiaruande esitab maaletooja või edasimüüja? Millised pakendiliigid tuleb aruandesse lisada? Eesti Pakendiringluse juhatuse liige Alder Harkman jagab selgitusi ja vastab 63 lugejaküsimusele, mis on seoses uue pakendiaruande esitamise kohustusega tekkinud.
Millist pakendid deklareerida
Foto: Pixabay

Ettevõtte A (Eesti) müüb ettevõttele B (Eesti) 1000 alust toodangut. Pakend on seal alus, kile, vahepapid. Vahepapid võtame kliendilt tagasi ja kogume kokku. Kas need vahepapid peab arvutama turule lastud pakendi kohta. Alused, B kasutab neid oma toodangu pakkimiseks, 70% müüb ekspordiks, 30% Eesti turule. Kas A peab arvestama eesti turule lastud pakendihulgaks 1000, 300, 0 alust. Kas B peab arvutama 300 v 0 alust?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700