Autor: Raamatupidaja.ee • 18. mai 2023

Riigikohus: väljaarvatav osanik peab saama kohese ja õiglase hüvitise

Riigikohus avaldas otsuse, milles selgitati vähemusosaniku osaühingust väljaarvamise eeldusi ja korda. Kohus leidis muu hulgas, et väljaarvamine on lubatav üksnes õiglase ja kohese hüvitise eest.
Foto: Liis Treimann

Äriseadustiku järgi võib kohus otsustada osaühingu hagi alusel vähemusosaniku väljaarvamise, kui ta on rikkunud oma kohustusi olulisel määral ja ilma mõjuva põhjuseta või muul viisil osaühingu huve oluliselt kahjustanud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700