Autor: Kristiina Käit • 27. aprill 2023

Kahtlustus: raamatupidaja vaatas sadade inimeste andmeid omamata selleks õigust

Endine raamatupidaja kuritarvitas oma volitusi, vaadates kolme aasta jooksul sadade inimeste isiklikke ja pereandmeid.
HUSi endine raamatupidaja kuritarvitas oma volitusi, vaadates kolme aasta jooksul sadade inimeste isiklikke ja pereandmeid
Foto: Shutterstock

Koostöös ametivõimudega läbiviidud uurimisel on selgunud, et Helsingi- ja Uusimaa ravipiirkonna (HUS) klientide arveldamist käsitlenud raamatupidaja oli teinud alusetuid otsinguid rahvastiku infosüsteemis ja HUSi patsientide infosüsteemides.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700