Autor: Raamatupidaja.ee • 11. aprill 2023

KKK: annetuste maksustamisel saab valida kahe maksuvaba piirmäära vahel

KPMG Baltics eksperdid selgitavad, kuidas maksustatakse tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kantud ühingutele tehtud annetusi.
Annetuse tegijad saavad nimekirja kantud ühingutele annetamisel valida kahe maksuvaba piirmäära vahel
Foto: pexels

Lugeja küsib: ettevõte teeb tulumaksusoodustusega mittetulundusühingule annetuse. Ettevõte annetab enda kaupluses müügil olevaid tooteid. Kuidas toimub tulumaksuga ja käibemaksuga maksustamine? Kas TSD lisal 5 kood 5010 all tuleb deklareerida ilma käibemaksuta või koos käibemaksuga summa? Kas kaubalt tagasi küsitud sisendkäibemaks tuleb käibedeklaratsioonis tagasi maksta?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700