Autor: Raamatupidaja.ee • 15. veebruar 2023

Eestlaste rahvusspordi, tulude deklareerimisega, startis juba 333 000 inimest

Täna, 15. veebruaril algas ametlikult 2022. aasta tuludeklaratsioonide esitamine. Juba nädalavahetusel testimise ja koormuse hajutamise eesmärgil avatud süsteemi kaudu on maksu- ja tolliametile (MTA) oma tulud deklareerinud 333 000 inimest. Neile kuulub tagastamisele 114 miljonit eurot ja juurde maksmisele kuulub 7,6 miljonit eurot tulumaksu.
Foto: Liis Treimann

Kuigi tulude deklareerijatele suuri muudatusi näha ei ole, on MTA sel aastal koos Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskuse ja arenduspartner Nortaliga sisse viinud olulise süsteemiuuenduse. Esimest korda toimub deklaratsioonide esitamine eraldi süsteemis, mis tagab selle, et e-MTA, kus ärikliendid esitavad mh oma käibedeklaratsioone, ei pea füüsilise isiku tulumaksu deklareerimise perioodil vastu võtma täiendavat koormust. MTA füüsiliste isikute teenusejuht Annika Oja sõnul suunatakse kliendid õige toimingu juurde vastavalt sellele, kas soovitakse esitada tuludeklaratsioon või teha muid e-MTAs pakutavaid toiminguid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700