Autor: Inga Stelmak, Six Apples Finance OÜ juhatuse liige • 2. veebruar 2023

Miks peaks raamatupidaja mõtlema nagu finantsist?

Digiteerimise ajastu toob muudatusi ka raamatupidajate senisesse töösse - töö iseloom muutub, massiline ja rutiinne käsitöö saab ajalooks. Raamatupidajast saab nõustaja, kes oskab muu hulgas analüüsida aruandeid, arendada finantssüsteemi, prognoosida rahavoogusid, koostada eelarvet ning anda nõu hinnakujunduses.
Six Apples Finance OÜ juhatuse liige Inga Stelmak
Foto: Meeli Küttim

Ostuarvetest ja kulutšekkidest saab teha pildi ja saata raamatupidamisprogrammi, samuti võib ostuarved automaatselt süsteemi saata oma e-postkastist. Kui vajalikud seadistused on tehtud, pole muud tarvis, kui ostuarved üle vaadata ja kinnitada. Digitaalsete laosüsteemide rakendamise tulemusena kaob arvete sisestamine raamatupidamisprogrammi. Raamatupidamistarkvara võimaldab ühe nupuvajutusega liigutada andmeid pangast raamatupidamissüsteemi või maksuandmeid Maksu- ja Tolliametisse (MTA). MTA on informeerinud liikumisest deklaratsioonivaba süsteemi poole. Kõik see mõjutab raamatupidaja tööd.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700