Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor • 28. november 2022

Info avaldamise kohustus seotud osapooltega tehingutest

Selleks, et finantsaruandluses ei tekiks erimeelsusi, on Raamatupidamise Toimkonna juhenditega (RTJ) sätestatud reeglid seotud osapoolte kohta. Iga raamatupidamiskohustuslane peab neid reegleid järjepidevalt järgima.
Sisekaitseakadeemia finantskolledži maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Erinevad õigusaktid defineerivad seotud osapooli erisuguselt. Finantsarvestuslikult on oluline seotud osapoolte selge määratlemine ja nende kohta peegeldatavate andmete finantsinformatsiooni esitamise viis.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700