Autor: Raamatupidaja.ee • 28. november 2022

Euroopa Kohus pani kanna maha: ettevõtete tegelikke kasusaajaid ei tohi avaldada

Tuliseid arutelusid ja vaidlusi tekitanud kohustus avaldada ettevõtete tegelikud kasusaajad kõikidele huvilistele Äriregistri kaudu on Euroopa Kohtu poolt tunnistatud kehtetuks. Advokaadibüroo Hedman isikuandmete kaitse ekspert Andres Ojaver selgitab, mida värske kohtuotsus Eesti jaoks tähendab.
Foto: pexels

Euroopa Kohus tunnistas kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustuse. See tähendab, et kohtuotsus muudab seni kehtinud korda, kui ettevõtete tegelikud kasusaajad olid Äriregistris vaikimisi avalikud kõigile ilma igasuguse õigustatud huvi kontrollita. “Euroopa Kohus leidis, et selline nõue on ebaproportsionaalne riive isikute eraelu puutumatusele ning tühistas oma otsusega Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi nõude,” selgitas Ojaver.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700