Autor: Raamatupidaja.ee • 14. oktoober 2022

Lugeja küsib, asjatundja vastab: sissemaksmata osakapital

Raamatupidamise Praktiku lugeja küsimusele vastab Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh.
Foto: Pixabay

Lugeja küsib: Minu juurde tuli klient, kes soovis, et teeksin ta raamatupidamise korda. Vaatasin, et firma on algselt sissemakseta loodud ning nõudega osaniku vastu D, nõuded osanike vastu 2500 ja K osakapital 2500. Nüüd on põhikirjas muudatus tehtud, kus järgnev lause: Osaühingu sissemakseta asutamise korral tasub osanik osa täielikult ühe aasta jooksul, kuid mitte hiljem ÄS § 1401 lõikes 2 või 3 nimetatud nõude esitamisel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700