Autor: Marge Aasalaid • 7. oktoober 2022

Ragne Maasel: milline ettevõte on päriselt jätkusuutlik ja milline on raamatupidaja roll?

Pangandus on ettevõtlusega tihedalt läbi põimunud, mistõttu on finantssektorist saamas jätkusuutlikkuse ehk ESG-teema eestvedaja. Pärnu Raamatupidamiskonverentsil uurisime LHV jätkusuutlikkuse valdkonna juhilt, kuidas see praktilises elus välja näeb ja milline roll on selles raamatupidajatel.
Ragne Maasel LHV Panga ESG valdkonnajuht
Foto: Raul Mee

Kuigi ESG vaates on keskkonnateemad rohkem üleval, mis võib tuleneda sellest, et keskkonna vaadet on kõige raskem kvantifitseerida. ESG juhtimine on eelkõige ettevõtte mõjude juhtimine, mistõttu pole niivõrd oluline, kuhu töötaja oma banaanikoore viskab ja kas ta tuleb rattaga tööle. Oluline on eelkõige see, mis valdkonnas kasumit teenitakse. Samuti äritegevuse juhtimine ja selle mõõtmine, mitte vaid töökoha nelja seina vahel toimuv.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700