Autorid: Ave Nukka, Tallinna Tehnikakõrgkooli rahanduse lektor, Malle Kasearu, Tallinna Tehnikakõrgkooli majandusarvestuse lektor • 11. oktoober 2022

Peamised eksimused materiaalsete põhivarade arvestuses

Tootmisettevõtete, aga sageli ka teenusettevõtete üks peamisi vara liike on põhivara, täpsemalt materiaalne põhivara. Eksimused materiaalse põhivara arvestusel moonutavad nii aruandeandmete põhjal arvutatud finantssuhtarvude tulemusi, netovara suurust kui ka ettevõtte väärtust tervikuna.

Kui materiaalne põhivara moodustab olulise osa koguvarast, siis on ka selle varaliigi arvestusel oluline mõju aruandlusandmetele ja selle alusel tehtavatele finantsotsustele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700