Autor: Villu Zirnask • 3. oktoober 2022

Bilansid näitavad põllumajandusettevõtteid tegelikust kehvemana

Kuigi krediidiasutused väidavad, et maa väärtus bilansis ei mõjuta ettevõtte kohta tehtavat krediidiotsust, siis pangad võtavad krediidiotsuse tegemisel arvesse absoluutnäitajaid, milles on maa kajastatud soetusmaksumuses ehk turuhinnast odavamalt.
Vastavalt Eesti finantsaruandluse standardile kajastatakse maad ettevõtete bilansis enamasti soetusmaksumuses ehk turuhinnast odavamalt, mis mõjutab ettevõtete krediidi saamist
Foto: Meeli Küttim

Eesti finantsaruandluse standardi kohaselt kajastatakse maad ettevõtete bilansis enamasti soetusmaksumuses ehk turuhinnast odavamalt. Aga kuidas see asjaolu mõjutab põllumajandusettevõtete võimalust laenu saada?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700