Autor: Mare Timian, raamatupidaja.ee juht • 20. september 2022

Raamatupidajad ägavad kohtutäiturite ikke all

Raamatupidamisbüroo FMJ juht Kaie Moisa: „See on imelik, et me raamatupidajad oleme nõus, mingi olematu süsteemiga, seda kohustust üldse täitma. Normaalne oleks, kui töötasu kinnipidamiste jaoks oleks ka mingi andmebaas, mida on lihtne ja arusaadav hallata, et asjaosalised näeks, mis toimub, kui kaua ja kui palju.“
raamatupidaja.ee ärijuht Mare Timian
Foto: Dmitry Cherny

Raamatupidajatel on lisaks igapäevatööle üks kohustuslik lisatöö, mis pole ei tasuv ega meeldiv. Kohustus on pandud tööandjatele seadusega ning see on seotud täitemenetluste ja töötasude arestimistega. Raamatupidajad on korralikud inimesed ja teevad ära mis vaja, aga ka neil hakkab mõõt täis saama, sest koostöö kohtutäituritega on halb. Samas närvesööva ja kohati väga mahuka lisatöö teeb ära raamatupidaja, maksab kinni tööandja, aga kopsakas tasu kukub hoopis kohtutäituri kukrusse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700