Autorid: Anna Kon, Green Enefit AS siseauditi üksuse juht, Mare Timian, raamatupidaja.ee juht • 22. august 2022

Siseaudiitor tõi päevavalgele aastaid kestnud jultunud kütusevarguse

Kasutades andmeanalüütikat avastab Eesti ettevõtte siseaudiitor sõidukite tankimise jultunud petuskeemi, millel oli kümneaastane ajalugu. Artikkel sai rahvusvahelise Ted Keys 2022 auhinna.
Anna Kon, Enefit Green AS siseauditi juht
Foto: Erik Riikoja

Veronica Vanatamm oli siseaudiitor East Mining Co.-s (EMC), allmaakaevandusettevõttes, kus kasutati Best Fuel Plc-lt ostetud diislikütusel töötavaid masinaid. Vanatamm sai ülesandeks auditeerida, kas EMC masinate tarbitud diislikütust on õigesti arvestatud ja kas pettuseriskid on maandatud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700