Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 15. august 2022

Korteriühistu juhatuse aruandluskohustused

Korteriühistu kui juriidiline isik on raamatupidamiskohustuslane ning ühistu juhatus peab korraldama raamatupidamist ja finantsaruandlust ning esitama majandusaasta aruande.
Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor

Korteriühistu kui juriidiline isik on raamatupidamiskohustuslane ning peab korraldama raamatupidamist ja finantsaruandlust (raamatupidamise seadus, RPS § 2 lg 1). Korteriühistu juhatus korraldab korteriühistu raamatupidamist (korteriomandi- ja korteriühistuseadus, KrtS § 50 lg 1) tekkepõhiselt (RPS § 5 lg 3).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700