Autor: Raamatupidaja.ee • 11. juuli 2022

Mai eest tasuti 12,7 protsenti enam makse kui aasta eest

Mai eest tasuti maksu- ja tolliametile 990,1 miljonit eurot makse, mida on 12,7 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal kuul. Käesoleva aasta viie esimese kuuga on eelarvest täidetud 41 protsenti, teatab rahandusministeerium.
Kõrge hinna tõttu on bensiini müük hakanud vähenema.
Foto: Liis Treimann

Tööjõumakse mõjutava palgafondi kasv ulatus mais 17,5 protsendini, kui arvestada eelmise aasta töötukassa töötasu hüvitisega, siis ulatus kasv 14,6 protsendini. Keskmine töötasu kasvas aastaga 11,6 ja töökohtade arv 5,4 protsenti. Deklareeritud töötajate osakaal tööealistest (61,7 protsenti) on ajaloolisel kõrgtasemel – töötajaid oli mais 26 100 enam kui möödunud aastal ja 9800 võrra enam kui kriisieelsel 2019. aastal.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700