Autor: Mare Timian, raamatupidaja.ee juht • 10. juuni 2022

10 aasta jooksul muutub siseaudiitori roll põhjalikult

Valga Haigla juht Apo Oja, kes on ka siseaudiitorite ühingu varasem juht ja ühingu liige, ütleb, et siseaudiitori roll muutub märkimisväärselt lähema kümne aasta perspektiivis. Millised on siseauditi tulevikustsenaariumid?
Magistritöö autor, siseaudiitorite ühingu pikaaegne liige Apo Oja

Teadaolevalt võeti esimene siseaudiitor tööle 19. sajandil USA raudtee-ettevõttes. Selle siseaudiitori roll oli kontrollida riigis asuvaid piletimüügi punkte, et veenduda nende korrektses arvepidamises ja aruandlussüsteemis. Võib eeldada, et tööandja ootas temalt analüüsivõimet ja tegevusvaldkonna tundmist ning ka valmidust palju reisida.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700