Autor: Andrus Jõgi, kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise osakonna nõunik • 26. aprill 2022

Kui palju läheb meile maksma üks omavalitsus?

Kui kõigi 79 omavalitsuse 2021. aasta kulud liita, teeb see kokku 2,76 miljardit eurot. Summa on niivõrd suur, et seda on enamikel meist raske hoomata. Raha kasutamisest on lihtsam aru saada, kui vaadata omavalitsuse tulusid ja kulusid ühe elaniku kohta kuus.

Omavalitsustele laekus 2021. aastal keskmiselt 158 eurot elaniku kohta igas kuus, millest 85 eurot tuli tulumaksust, 5 eurot muudest maksudest, 52 eurot toetustest ja 12 eurot kaupade ja teenuse müügist. Võrdluseks, näiteks 1300 eurose brutopalgaga elanik maksab tulumaksu 162 eurot kuus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700