Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 25. aprill 2022

Euroopa Kohus: ka salakauba konfiskeerimisega tekib käibemaksu ja aktsiisivõlg

Tollivõla lõppemine ei lõpeta aktsiisi ja käibemaksu võlga, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling

Leedu isik UB korraldas1 koos teiste isikutega aktsiisikauba ebaseadusliku sisseveo (salakaubavedu) Valgevenest Leedu territooriumile. 6000 sigaretipakki visati kõrvalises kohas üle piiri ja võeti teisel pool vastu. Samal päeval peatas piirivalve Leedu territooriumil salakaupa vedava sõiduki ning pidas kauba kinni.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700