Autor: Dr Sergey Saadi, Ennetusmeditsiini Kliinik • 16. aprill 2022

Hinga terviseks!

Inimese hingamissüsteem on üsna keeruline ja sisaldab “gaasivahetit” (erilised õhukotid kopsudes, mida nimetatakse alveoolideks), “pumpa” (diafragma ja rindkere sein, sealhulgas skeletilihased), “torustikku” (hingamisteed) ja “keskkontrollerit” (närvisüsteem), mis reguleerib selle funktsiooni. Hingamisraskused annavad märku haigusseisunditest, ent hingamise abil saab ka ärevat meelt rahustada.
Millele viitab hingeldamine ja kuidas teha hingamisharjutusi?
Foto: Pixabay

Neid komponente mõjutavad kõrvalekalded võivad põhjustada subjektiivset hingelduse ja õhupuuduse tunnet, mille puhul on organismil keeruline erinevatel põhjustel saada õhust piisavalt hapnikku.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700