Autor: Ave Nukka, Tallinna Tehnikakõrgkooli rahanduse lektor • 13. aprill 2022

Registriosakonna toimingud majandusaasta aruannete läbivaatamisel

Ettevõtja kõige olulisem aruandluskohustus riigi ees on majandusaasta aruande koostamine ja esitamine ettenähtud korras ning tähtaegadel. Nõuded majandusaasta aruande sisule on toodud raamatupidamise seaduses ning äriseadustik seab esitamise tähtaja.
Tallinna Tehnikakõrgkool, rahanduse lektor Ave Nukka

Majandusaasta aruande esitamine toimub valdavalt läbi e-äriregistri aruandluskeskkonna, kus mitmed kontrollitoimingud on automatiseeritud ning andmete esitamine on reaalajas. Siiski näeb justiitsministri määrus „Kohtu registriosakonna kodukord” ette registrile esitatud majandusaasta aruande sisulise läbivaatamise kohustuse ja erinevad kontrollitegevused. Artiklis teeme ülevaate majandusaasta aruande ja sellega esitatavate dokumentide läbivaatamise toimingutest ja asjaoludest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700