Autor: Anne Nurmi , Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 30. märts 2022

Koondamisel tasub olla tähelepanelik: tähtajad, piirangud, hüvitised

Koondamine töölepinguseaduse (TLS) mõistes on töölepingu erakorraline ülesütlemine tööandja poolt majanduslikel põhjustel. TLS § 89 võimaldab tööandjal töölepingu erakorraliselt üles öelda ehk võimaldab koondada töötaja juhul, kui kokkulepitud tingimustel töösuhte jätkamine muutub võimatuks töömahu vähenemise või töö ümberkorraldamise tõttu või muul töö lõppemise juhul.
Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Anne Nurmi

Samuti võib tööandja töötajad koondada tööandja tegevuse lõppemisel ja tööandja pankroti väljakuulutamisel või pankrotimenetluse lõpetamisel pankrotti välja kuulutamata, raugemise tõttu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700