Autor: Raamatupidaja.ee • 16. märts 2022

Lugeja küsib: ühinemine, aruandlus ja käibemaks

Raamatupidamise Praktiku lugejate küsimustele vastavad Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh ja Ernst & Young Balticu juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Foto: Pixabay

? Kui emafirma A ühineb tütrega B (bilanss seisuga 31.12.2021) ja peale ühinemist emafirma A lõppeb ja saab B õigusjärglaseks, kas peab tegema seisuga 31.12.2021 aastaaruande äriregistrisse? Või peab tegema lõppbilansi? Kas A bilansi aktivas kirje „Pikaajalised investeeringud, tütarettevõtte aktsiad” kaob ühendavas ettevõttes B ära ja lisatakse kirjele „Eelmiste perioodide kasum”?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700